Förskolan Glasbjörken består av en avdelning med max 19 barn.

Förskolan har en egen stor gård med tillhörande skogsbacke. Gården är variationsrik i sin miljö och här finns utmaningar för alla åldersgrupper.
Vi arbetar mycket med skapande och vistas mycket utomhus på våran fina gård eller i skogen.

Varje vecka har vi gymnastik(från 3 år) och när vintern kommer åker vi skridskor på uterinken i Sätra som ligger ett par stenkast bort.
En gång i veckan går vi till skogen i små grupper för att utforska och upptäcka nya miljöer.Varje åldersgrupp har egna skapardagar en gång i veckan då vi medvetet arbetar med färg och form.
Vi har även musiksamlingar en gång i veckan ledd av en musikpedagog. Där provar vi på ramsor och olika instrument, sjunger, dansar och rimmar tillsammans i små grupper. V har även dramasamlingar där vi utforskar grunderna inom dramat.
Alla aktiviteter utgår från barnens behov och intressen.